Diete de Slabit
Dietele disociate vă permit să mâncați indiferent de oră sau de cantitatea specifică de alimente proprie fiecărei săptămâni, diferența fiind făcută de un sistem unic care face combinații bazate pe 4 tipuri de diete:
- Roșu reprezintă dietele proteice
- Verdele reprezintă dietele calorice
- Galbenul reprezintă dietele neutre
- Albastrul reprezintă diete pe bază de carbohidrați
Ele asigură întotdeauna o dietă echilibrată și flexibilă, scopul medicilor noștri fiind de a prescrie combinația optimă de dietă pentru maximul comfort.
Menţinerea care urmează programului de dietă este un început de drum pentru SĂNĂTATE! ÎNCREDERE pentru cei pe tratament cardiovascular de micșorare/eliminare a dozelor de medicamente! PUTERE pentru cei care credeau că excesul ponderal le afectează articulaţiile și coloana vertebrală! Vă oferim un STIL DE VIAŢĂ!
» Dietele de slabit din Centrele de nutritie DietStyle de la Iasi sau Ploiesti va sunt alaturi in lupta cu kilogramele in plus
MANANCA … PENTRU SANATATEA TA!
O dietă de calitate poate fi judecată pe baza câtorva criterii simple.
- Nivelul de micronutrienți: vitamine, minerale etc.
- Cantitatea macronutrienților (lipide, glucide, proteine) pentru satisfacerea nevoilor zilnice nutriționale
O persoană care urmează un regim de viață pentru sănătatea lui se numește nutritarian. Nu este suficient să evităm doar grăsimile. Nu este suficient pentru o dietă să aibă un indice glicemic scăzut. Nu este suficient pentru o dietă să fie săracă în produse de origine animală. Nu este suficient pentru o dietă să fie hrana în cea mai mare parte crudă. O dietă sănătoasă cu adevărat trebuie să fie bogată în micronutrienți și bogăția macronutrienților trebuie să fie adaptată pentru a satisface nevoile individuale și sociale. Alimentele cu cel mai mare micronutrient pe scorurile nutriționale sunt legumele verzi, legumele colorate și fructele proaspete. Pentru sănătatea optimă și combaterea bolilor este necesar să se consume destul din toate aceste alimente.
» Mese bogate dar echilibrate in Clinica DietStyle Iasi sau Clinica DietStyle Ploiesti
ACELEASI REZULTATE CU METODE DIFERITE
Conform ultimelor date ale Organizatiei Mondiale ale Sanatatii, exista mai mult de 1 miliard de adulti supraponderali pe glob, dintre care cel putin trei sute de milioane sunt obezi (peste 25% față de greutatea normală). Gasirea unor solutii de oprire a acestor tendinte este o preocupare generala a medicilor nutritionisti, iar ca o ironie a sortii, cu cat popularitatea cartilor de specialitate creste, cu atat se inregistreaza o tendinta de crestere in greutate, nicidecum o scadere.
Greutatea ideala este un termen tradus ca fiind greutatea de dorit sau “asteptata”, care de-a lungul anilor a fost definita in raport cu o sanatate optima si cu cea mai mica mortalitate (o rata a longevitatii foarte mare). Aceasta notiune trebuie corelata cu diverse situatii sociale (rugbisti, culturisti), patologie (DZ insulino dependent cand o secretie exogena de insulina stimiuleaza un proces constant de lipogeneza), cei care consuma constant antidepresive sau antiinflamatoare pe o perioada indelundata…etc Conceptul de “sănătos” a început să fie asociat de cel de “aspect fizic” încă de acum mii de ani. Oamenii sănătoși aveau de obicei o greutate moderată iar excesul de greutate a fost treptat asociat cu excesul, boala și lăcomia. Asadar, omul din zilele noastre trăiește din antichitate sub îndemnul siluetei perfecte. Căutând mereu noi moduri de a-și controla greutatea el a apelat la ceea ce astazi, numim acum diete. “Diatia” provine din greaca veche însemnand un mod echilibrat, moderat și înțeleapt de a trăi, fără să aibă inițial nici un fel de referința la mâncare. Conform opiniilor unor experți precum Dr. Lawrence J. Cheskin de la Școala de Sănătate Publică Johns Hopkins, “nu vom scăpa de diete prea curând”. Tot doctorul Cheskin susține că “toate dietele funcționează la început dar, intrebarea este: pot să păstreze greutatea la un nivel echilibrat pentru restul vieții lor? Aceasta este o treabă mult mai grea.” De aici vestea proastă este că majoritatea dietelor chiar nu sunt o soluție pe termen lung!
Cele mai bune programe de slabit si de mentinerea greutatii, sunt cele care contribuie la pierderea kilogramelor si a grasimii pe temen lung, cele care indeplinesc cerinte precum: scaderea treptata dar consecventa a aportului de energie (calorii) si cresterea energiei (calorii) consumate prin exercitiile fizice. Atunci cand va ganditi sa incepeti o dieta, alegeti una care sa corespunda stilului dumneavoastra de viata si care sa nu va afecteze sanatatea. De retinut faptul ca, inceperea si oprirea unei diete cu revenirea la vechile obiceiuri alimentare vor duce la recastigarea kilogramelor pierdute si ce este mai important vor avea un impact negativ asupra sanatatii.
In general, oamenii prefera sa adopte o dieta pentru o perioada scurta de timp decat sa isi schimbe pentru totdeauna obiceiurile alimentare. Asta este si motivul pentru care dietele sunt bune si contin sfaturi sanatoase atata timp cand/cat sunt controlate de un specialist, insa functioneaza doar pe termen scurt! As mai dori sa mentionez ca, odata cu progresul stiintei aceste diete se bazeaza din ce in ce mai mult pe dovezi stiintifice, iar factori importanti precum dezechilibrul hormonal si controlul greutatii pe termen lung, devin deziderate importante demne de luat in seama “ de ieri…de azi…de maine”.
SPORTUL… O SOLUTIE?!
O situatie intalnita care vizeaza cantarul este masa musculara care se formeaza si se hidrateaza in timpul efortului. Ea se percepe de noi de multe ori ca “plus” de greutate, in contextul in care masa adipoasa eliminata pare mult prea mica pentru a obtine un rezultat mare la cantar.
Un alt caz aparte reprezinta contraindicatia sportului la persoanele cu disfunctii ale apratului locomotor precum hernii ale coloanei vertebrale, disfunctii de menisc, insuficienta cardiaca, boala coronariana si persoanele cu obezitate gradul 3 unde regimul trebuie atent coroborat si cu eventualele tratamente medicamentoase atent monitorizate de catre medic.
Sportul este o solutie cosmetica ce trebuie atent combinat si din punct de vedere al regimului tinut, respectiv cel proteic si cel bazat pe carbohidrati. Regimul proteic va ofera masa musculara pentru cei ce o doresc sau ofera suport pentru cazurile patologice gen distrofie musculara. Cel bazat pe carbohidrati va ofera energie, iar combinata cu sportul asigura o silueta in care fibra musculara este bine reprezentata.
A tinde spre un regim de viata echilibrat este primul pas spre doua tipuri de educatie: cea culinara intelegand prin a sti ce mancam (calitatea) si de nutritie intelegand si cum sa mancam (combinatiile corecte). Acestea sunt obiceiuri care se deprind incercand si informandu-ne, atat cat sa privim viata cu mai mult optimism, avand plusurile si minusurile ei, asa cum si „perfecţiunea se măsoară in imperfecţiune. Perfect este atunci când sunt cele mai puţine imperfecţiuni ”