Teff-ul este o cereală, originară din Etiopia. Puțin cunoscută la noi, dar pentru că are proprietăți remarcabile, îmi propun să o “scot din anonimat” și să vă ofer câteva argumente pentru a o consuma. Merită!
Semințele de teff sunt de dimensiuni mici, (avantaj pentru o măcinare ușoară), albe sau roșii, foarte rezistente la umiditate, căldură si mucegai. Dar, cum o veche zicală spune “o poză face cât o mie de cuvinte”, am atașat o imagine reprezentativă.
O proaspătă mămică are ea însăși nevoie să se refacă după naștere. Apoi urmează o perioadă și mai solicitantă, în care privarea de somn și stresul sunt la ele acasă. În aceste condiții, nu ar fi bine să se poată bucura și ele de o alimentație gustoasă și sănătoasă fară o grijă în plus că ar putea să îl afecteze pe cel mic? Și iată ca avem soluții. Făina obținută din semințele de teff îi va oferi posibilitatea de a consuma supe, sosuri, pâine etc.
Și cum după orice masă simțim nevoia să ne hidratăm, ce-ar fi să înlocuim apa cu un ceai? În fond, ne aflăm încă în sezonul rece și o băutură caldă va fi binevenită. Din semințele de teff se poate face o infuzie, care printre altele, ajută și la eliminarea edemelor (excesul de lichide din țesuturi). Edemele apar din mai multe motive: fiziologic pot apărea în sarcină sau în sindromul premenstrual. Patologic, apar din cauza funcționării deficitare a sistemului cardio-vascular, renal sau limfatic. În tratarea lor cel mai des sunt folosite diureticele, dar dacă avem o alternativă lipsită de efecte secundare, de ce să nu o folosim cu încredere?
Acestea fiind spuse, vă sfătuiesc să vă bucurați de gustul alimentelor lipsite de gluten și să vă relaxati după o zi solicitantă cu un ceai care va avea multiple beneficii asupra sănătății dvs! Soluția: semințele de teff!!
Click here to add your own text